Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

TERÇEP'TEN BAŞKAN KUL'A ZİYARET

TERÇEP

Terme'de kurulması planlanan termik santrale karşı ve Terme'yi güzelleştirme adına kurulan TERÇEP ( Terme Çevre Platformu) üyeleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Terme’de kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı oluşturulan TERÇEP (Terme Çevre Platformu) üyeleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u ziyaret etti. Geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurul toplantısı ile belirlenen yeni ve eski yönetim üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette Üyeler “Topyekün bir bütün halinde mücadeleye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ÖNEMLİ BİR GÖREV DEVRALDIK
Başkan Kul’a TERÇEP’e sağladığı katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Terme Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Av. Hasan Demir tüm Terme’lileri kucaklayacak siyasi düşünceler üstü bir yürütme kurulunun bu işi Terme aşkı için seçildiği dönem içinde sürdüreceğini belirtti. Demir konuşmasında “Terme Çevre platformu; Termenin çevre sorunları ile ilgilenen tüm Termeli hemşehrilerimizin buluştuğu bir oluşumdur. Hep birlikte şehrimizin daha yeşil ve sağlıklı bir geleceğe kavuşması için tüm çevreye zararlı kurum ve yatırımlara karşı durarak çocuklarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için oluşturulan ortak mücadele alanıdır. Önemli bir görevi devraldık. İlçemizin sağlıklı geleceği adına önceki yönetimden devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyacağız.” açıklamasında bulundu.

BİZ BU CENNETTE SANTRAL İSTEMİYORUZ
Santrali bölgede istemediklerini ilçe halkının net bir tavır ile ortaya koyduğunu belirten Başkan Kul  santralin kurulması halinde ilçenin kültürü, tarihi, doğal güzellikleri ve toplumsal değerlerinin ortadan kalkacağını savundu. Kul konuşmasında “Elimizdeki değerleri kaybettiğimizde farkına varırız. İlçemiz her yönü ile cennet ve biz bu cennette kömürlü termik santral istemiyoruz. Bu mücadeleye birlik ve beraberlik içinde hep birlikte devam edeceğiz. Biz, bir ve diri olduktan sonra karşımızda duramayacaklardır. Eski ve Yeni TERÇEP yönetimine ilçenin geleceğine olan katkı ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum ” diye konuştu.